Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Sonnentor BIO Ceai Relaxant Amestec de Plante, 18 plicuri, 18g
ceai-relaxant-plicuri.png
Sonnentor BIO Ceai Relaxant Amestec de Plante, 18 plicuri, 18g
Sonnentor BIO Ceai Relaxant Amestec de Plante, 18 plicuri, 18g

SONNENTOR

Sonnentor BIO Ceai Relaxant Amestec de Plante, 18 plicuri, 18g

Bauturi, Ceai

16 lei

Pretul include TVA

Acest produs nu este in stoc.
Pentru comenzi mai mari de 250 lei transportul e gratuit!

Brand

Produs Eco
produs eco

EAN code: 9004145022034

ID produs: 17734

Ceaiul Bio Relaxant este un ceai calmant, potrivit cand sunt perioade solicitante, un amestec de plante ce te ajuta sa te relaxezi. Acest ceai straluceste galben stralucitor si aromele sale te duc intr-o pajiste de vara din sudul Frantei. Are un finisaj floral catifelat care completeaza perfect un ceai dulce de dupa-amiaza.


Rolul componentelor:


Roinita - numită şi Melissa, această plantă şi-a primit numele de la mierea parfumată pe care albinele o fac din florile ei: anticii greci credeau că mierea de roiniţă era nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. În Evul Mediu, faimosul medic Paracelsus a numit roiniţa „elixirul vieţii” datorită efectului său calmant asupra inimii.


„Este tonică, [...] ajută digestia; [...] stimulează sistemul nervos pe care îl fortifică şi [...] induce starea de bună dispoziţie.” A. Gautier, Manuel des plantes medicinales, 1822.


Roiniţa sau „iarba stuparului” este cunoscută din antichitate, primul care a descris-o fiind medicul Eladei – Dioscoride-Pedanios, în sec. I e.n., care îi menţiona şi unele proprietăţi terapeutice. Fiind o plantă meliferă, este vizitată frecvent de albine. De altfel, numele ştiinţific de „Melissa” derivă din cuvîntul grecesc „Melitta”, care înseamnă albină.


Este o plantă medicinală bienală care creşte în soluri cu fertilitate ridicată, mai ales în sud-vestul ţării, dar şi în Banat. Tulpinile bogate ale roiniţei formează tufe înalte. Frunzele sunt lungi şi late, cu peri scurţi şi albi. În scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau planta cu inflorescenţă. Florile au culoare albă sau alb gălbuie. Mirosul seamănă cu cel al lămâiei, iar gustul roiniţei este acrişor.


Roiniţa este utilizată şi în gastronomie, ca şi condiment al preparatelor culinare. Această plantă vine cu o aromă dulce, asemănătoare celei de lămâie e folosită în ceaiurile aromate de plante, în vinuri sau lichioruri, dar şi în unele formule de apă de colonie sau parfumuri datorită uleiului volatil.


Planta are multiple proprietăţi terapeutice. Acţiunea antibacteriană, antivirală şi antifungică este dată de uleiul volatil dar şi de prezenţa unor acizi polifenolcarboxilici precum acid cafeic, clorogenic, rozmarinic. De asemenea, roiniţa stimulează capacitatea mentală, concentrarea şi memoria.


Cea mai râvnită şi controversată acţiune o reprezintă aceea în ameliorarea unor maladii neurovegetative cum este maladia Alzheimer. În urma unui studiu făcut pe pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer în stadiu incipient şi moderat s-a constatat faptul că extractul de roiniţă ar eun efect pozitiv asupra acestor pacienţi în special asupra agitaţiei exacerbate, un efect ala acestei maladii. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 4 luni, de către medici specialişti, în trei centre din Iran iar doza folosită a fost de 60 pic./zi extract de roiniţă.


Ingrediente ecologice: roinita, levantica, salvie, fenicul, patrunjel, galbenele.

*Provine din agricultura ecologica.


Pastrati intr-un loc uscat si racoros.


DECLARATIE NUTRITIONALA / 100 ml (g)

Energie:kJ / kcal1134/273,26
Grasimi:g5
    din care, acizi grasi saturati:g0,98
Glucide:g23,55
      din care, zaharuri:g6,09
Fibre:g25,92
Proteine:g13,14
Sare:g0,04

Produs in Cehia

Pentru o cana de ceai turnati apa fierbinte peste un plic de ceai si lasati sa stea 5-10 minute