Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Clearspring BIO Miso orz brun BIO, 300g
miso-orz-nepasteurizat-eco-300g-clearspring.png
Clearspring BIO Miso orz brun BIO, 300g
Clearspring BIO Miso orz brun BIO, 300g

CLEARSPRING

Clearspring BIO Miso orz brun BIO, 300g

Condimente, Sosuri, Supe

35.9 lei

Pretul include TVA

Acest produs nu este in stoc.
Pentru comenzi mai mari de 250 lei transportul e gratuit!

Brand

Produs Eco
produs eco

EAN code: 5021554980070

ID produs: 23232

Miso Orz Nepasteurizat Clearspring - cunoscut si sub numele de „Mugi Miso„, miso din orz nepasteurizat este un produs de calitate superioara realizat dupa o reteta traditionala si maturat in butoaie de cedru timp de 1-2 ani.

Poate fi folosit pentru a prepara o supa miso japoneza autentica (vezi reteta) sau pentru a asezona sau aromatiza alte supe, mancaruri de legume sau leguminoase, preparate pregatite la cuptor ori sosuri. Pentru aceasta, la o cana de supa/lichid se adauga spre sfarsitul prepararii termice o lingurita de miso dizolvata in prealabil intr-o cantitate mica de lichid.

Miso este un produs specific japonez din orez, orz si/sau soia cu sare. Este un preparat vegan autentic obtinut prin fermentare, produs in Japonia inca din secolul 8. Pana acum cateva zeci de ani miso se fabrica in gospodarie, fiecare familie avand propriul miso.

Miso poate sa aiba o varietate de arome si culori, in functie de materiile prime folosite, de clima, de mediul inconjurator si de gustul local. In plus, in functie de clima regiunii in care este preparat, indemanarea si experienta producatorului au o mare importanta asupra duratei de maturare a produselor fermentate miso, astfel incat acestea pot atinge maturitatea optima dupa un interval ce variaza de la 6 luni, perioada ce corespunde verilor calde din anumite zone ale tarii, pana la 18 luni in cazul regiunilor cu clima mai rece.

Fondatorul companiei Clearspring, Christopher Dawson a trait in anii 80 in Japonia, devenind expert in ceea ce priveste calitatea produselor miso. Gama Clearspring este selectia sa de produse miso japoneze de cea mai buna calitate, preparate dupa metodele traditionale.

Foarte important: compania Clearspring garanteaza ca produsele traditionale japoneze miso pe care le livreaza sunt de cea mai buna calitate. Datorita cererii mari, acestea sunt comandate la multi producatori particulari din Japonia aflati in diferite regiuni ale tarii, dar toate sunt preparate folosind pe cat posibil cele mai bune ingrediente ecologice si respectand fermentarea si procedeele traditionale de lunga durata. Cu toate acestea, datorita faptului ca miso este un produs viu, gustul, culoarea si consistenta lor difera usor in functie de regiune si anotimp.

In general miso-ul mai deschis la culoare provine din regiunile sudice unde clima este mai calda si datorita temperaturilor mai ridicate timpul de maturare este mai scurt prin comparatie cu cel al produselor preparate in regiunile de nord de unde provin produsele mai inchise la culoare. Ocazional preparatele miso isi pot continua fermentarea naturala in borcane astfel incat in timp culoarea acestora va capata nuante mai inchise.

Aceasta fermentare suplimentara poate duce si la deformarea capacelor borcanelor respective dar fiti siguri ca preparatele sunt si in aceste conditii delicioase si sigure pentru consum. Pentru a incetinii aceasta fermentatie pur si simplu pastrati borcanele in frigider.



Ingrediente:  soia integrala* (38%), orz fermentat* (35%), sare de mare, apa.  Alergeni: contine soia si cereale cu gluten (orz).

*Provine din agricultura ecologica.



DECLARATIE NUTRITIONALA / 100 ml (g)

Energie:kJ / kcal768/183
Grasimi:g5,9
    din care, acizi grasi saturati:g1,1
Glucide:g19
      din care, zaharuri:g12
Proteine:g11
Sare:g11

Produs in Japonia cu ingrediente non-UE soia si orz.

Recomandari:

- evitati fierberea produsului, pentru a pastra bacteriile sanatoase in miso-ul nepasteurizat.

- datorita expunerii la aer se pot dezvolta drojdii albe inofensive. Pur si simplu inlaturatile.

 - continutul de sare din miso asigura buna desfasurare a procesului de fermentatie, pentru a se obtine un produs cu o nutritie optima si nealterat. Acesta variaza intre 5% (la sortimentele mai usoare) si 12% (pentru variantele concentrate, mai intunecate la culoare). Cand folositi pasta miso in locul sarii, puneti 1-2 lingurite de miso in locul unui sfert de lingurita de sare.