BIORGANIK
Biorganik Naut BIO, 500g
Orez, Cereale si Seminte pentru germinat
20 lei
Pretul include TVA
Brand
EAN code: 5999559310249
ID produs: 12571
Naut boabe 500 grame. Năutul este originar din Asia Mica, de unde a fost introdus în Europa de est în Evul Mediu și a devenit popular abia în secolul al 17lea. Năutul are un conținut ridicat de proteine benefice, dar și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi. Importante sunt și sărurile minerale din compoziția năutului, dintre care menționăm fosfor, potasiu magneziu, calciu sau fier. Vitaminele benefice pentru organismul uman conținute de boabele de năut sunt, printre altele, vitamine A, C, sau complexul de vitamine B (B3, B5).
Proprietăţi: Năutul are un conținut ridicat de proteine benefice, dar și un procent consistent de hidrați de carbon și grăsimi. Importante sunt și sărurile minerale din compoziția năutului, dintre care menționăm fosfor, potasiu magneziu, calciu sau fier. Vitaminele benefice pentru organismul uman conținute de boabele de năut sunt, printre altele, vitamine A, C, sau complexul de vitamine B (B3, B5).
Beneficii: Năutul are o valoare nutrițională deosebită, putând înlocui cu succes proteinele din carne. Boabele de năut de la Pirifan ajuta la combaterea constipației, datorită fibrelor insolubile din compoziția sa. De asemenea, boabele de năut sunt sărace în grăsimi, previn afecșiunile cardiovasculare și reduc nivelul de colesterol negativ din sânge. Boabele de năut Pirifan sunt recomandate în curele de slăbire, ele controlând pofta de mâncare prin producerea rapidă a senzației de sațietate.
Ingrediente: Năut*.
*Provine din agricultura ecologica.
Minerale: calciu, fier, potasiu, sodiu, fosfor, magneziu, vitaminele B1, B2, B3, B6, C si E.
DECLARATIE NUTRITIONALA / 100 ml (g)
Energie: | kJ / kcal | 1297/ 310 |
Grasimi: | g | 5,9 |
din care, acizi grasi saturati: | g | 1,1 |
Glucide: | g | 44,3 |
din care, zaharuri: | g | 2,3 |
Proteine: | g | 18,5 |
Sare: | g | 0,0925 |
Provenienta: Turcia
Înainte de utilizare, nautul trebuie spălat și înmuiat timp de 10 - 12 ore pentru a fi. Timpul de gătire de 60-90 min.
Folosit pentru: plăcinte, supe, tocane.