Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

3 rețete bio pe care trebuie să le încerci

3 rețete bio pe care trebuie să le încerci

Este foarte important să fii atent la ce mănânci, ce ingrediente folosești și chiar cum mănânci. Respectarea celor trei mese principale ale zilei – mic dejun, prânz și cină – reprezintă primul pas spre a adopta un stil de viață sănătos. De ce? Pentru că atunci când mănânci după un anumit program, cu siguranță predispoziția spre a mânca de la fast-food sau gustări nesănătoase va fi mult mai mică. De asemenea, nu doar că vei economisi bani, dar te vei simți mult mai bine.

În această privință, a găti acasă reprezintă soluția ideală. În primul rând, atât timp cât gătești tu, vei ști întotdeauna ce conține ceea ce mănânci. Privitor la acest lucru, etichetele produselor cumpărate din magazin nu-ți oferă informații care vizează condițiile în care au fost crescute, substanțele chimice folosite în procesul de prelucrare. Produsele bio, în schimb, sunt certificate prin reglementări care definesc faptul că, într-adevăr, sunt obținute pe cale naturală. 

Descoperă 3 rețete bio care nu doar că se fac ușor, dar sunt și gustoase, și sănătoase!

  1. Humus cu semințe de dovleac

Humusul este făcut din năut. Pentru a-l găti, ai nevoie de 500 de grame de năut, 2 căței de usturoi, 4 linguri de ulei bio din susan, 3-4 linguri de suc de lămâie, jumătate de linguriță de chimen (opțional), 2 lingurițe de coriandru, 50 de grame de semințe de dovleac, sare și piper sau orice alt condiment, în funcție de gusturi. 

Toacă usturoiul, semințele de dovleac și coriandrul într-un robot de bucătărie, adaugă năutul și, apoi, mixează din nou. După ce ai obținut o pastă de consistență moale, adaugă uleiul de susan, sucul de lămâie și, după gust, sarea și piperul. Poți adăuga și curry sau alte ingrediente. Nu doar că va avea o aromă diferită, dar și culoarea va fi foarte atractivă.

  1. Fursecuri fără gluten, cu afine

Pentru a pregăti cookies fără gluten, ai nevoie de 80 de grame de făină de arahide, 80 de grame de făină de ovăz, 7 grame de praf de copt fără gluten, 80 de grame de zahăr din trestie și 3 linguri de lapte de migdale, un ou și aproximativ 200 de grame de afine. Pentru compoziție, poți adăuga și puțină sare. De asemenea, în loc de afine poți folosi ciocolată sau orice alt fruct.

De asemenea, vei avea nevoie și de unt de cocos. Topește untul de cocos într-o tigaie. Într-un bol, adaugă făina, praful de copt, oul, apoi amestecă. După aceea, adaugă laptele, zahărul și untul topit, pe care le amesteci până se obține un aluat omogen. Se adaugă afinele, se modelează aluatul în fursecuri mici, după care se coc timp de 15-18 minute la cuptor, la 180°C.

  1. Pesto din alune de pădure

Pentru a pregăti acest pesto ai nevoie de 80 de grame de alune de pădure, jumătate de cățel de usturoi (sau chiar unul întreg, dacă îți place gustul), 25 ml de ulei din ciulin, o lingură de parmezan și un vârf de cuțit de sare. Uleiul de ciulin poate fi înlocuit cu orice alt tip de ulei vegetal bio, însă nu cu ulei de măsline sau de floarea-soarelui. 

Alunele uscate se prăjesc într-o tigaie, timp de 30 de secunde, până când se rumenesc și capătă o culoare aurie. Ulterior, într-un mojar, se zdrobesc usturoiul și alunele și se adaugă sare (se poate folosi și un robot de bucătărie). După ce se obține o compoziție cât de cât omogenă, se adaugă parmezanul și uleiul de ciulin. Se amestecă până se obține o consistență cremoasă. 

Rețetele bio nu doar că sunt deosebit de gustoase și hrănitoare, dar sunt și extrem de efervescente. În general, poți face ce combinații dorești și chiar experimenta noi gusturi. Este important să gătești în propria casă, deoarece, astfel, vei ști exact ce mănânci și vei tinde să faci întotdeauna alegeri cât mai sănătoase. 

Share: