HUMMUS CU DOVLEAC
INGREDIENTE
2 căței de usturoi
400 g de năut din conservă
150 g piure de dovleac
3 linguri de pastă de tahini
3 linguri de suc de lămâie
2 linguri de ulei de măsline pentru decor (opțional)
1 linguriță de sare
piper negreu
jumătate de linguriță de chimion
4-5 linguri de apă
piper roșu pentru decor
MOD DE PREPARARE
1. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Se taie dovleacul în jumătate, se stropește cu ulei de dovleac, se adaugă sare și piper și se așează cu fața în jos pe o tavă de copt.
3. Dovleacul se coace timp de 30 de minute sau până ce este gătit bine.
4. După ce dovleacul s-a copt, se desprinde pulpa de coajă cu ajutorul unei linguri. Se cântărește 150 de grame din el și se dă deoparte pentru pasul următor.
5. Într-un robot de bucătărie sau într-un blender se adaugă toate ingredientele și se pasează până ce obținem o pastă fină.
6. Dacă este prea groasă se subțiază cu zeamă de lămâie sau apă.
7. Hummusul de dovleac se servește decorat cu ulei de măline și piper roșu
Comandă aici: www.everbio.ro