Tocăniță de soia
Ingrediente
- 400g boabe de soia
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 rădăcina de păstârnac
- 1 felie de țelina rădăcina
- 1 cană sos de roșii
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 400g ciuperci
- 1 frunză de dafin
- 20 ml ulei
- sare
- cimbru
- 1 leg.mărar
Mod de preparare
Soia spălată se pune într-un vas cu apă să se înmoaie de seara; a doua zi se scurge apa și se pune într-un vas cu apă caldă să fiarbă; după 30min, se scurge, boabele se clătesc sub jet de apa rece apoi se pun din nou la fiert cu apă caldă și frunza de dafin
Cat timp fierbe, într-o tigaie cu ulei încins, se călesc ciupercile feliate, după ce a scăzut apa din ele se adaugă restul legumelor curățate, spălate și tăiate cubulețe mici; se lasă 10 min cu capac, se adaugă apoi sosul de roșii, 1 lingurița rasă cu sare, iar după ce a scăzut se răstoarnă peste soia fiartă; se lasă pe foc până scade se adaugă la final puțin cimbru, se potrivește la gust, se adaugă o leg. mărar tocat.
Poftă bună!
Comandă aici: www.everbio.ro