Prăjitură cu cremă de cocos
Ingrediente:
- Blat: 5 albușuri,
- 200 g zahăr,
- 100 g nucă de cocos,
- 5 linguri făină,
- 1 plic praf de copt
- AMAIZIN ECO CREMĂ DE COCOS 200G
Crema:
- 5 gălbenușuri,
- 100 g zahăr,
- 1 plic budinca vanilie,
- 3 linguri făină,
- 750 ml lapte,
- 200 g unt.
Sirop:
- 5 linguri zahăr,
- 1 pahar apă,
- esență rom
Mod de preparare:
Blat: Albușurile se bat spumă. Se pun pe rând zahărul, nucă de cocos, praful de copt stins în puțin lapte călduț și făină. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor.
Sirop: Se caramelizează zahărul, se adaugă apă și esență de rom.
Cremă: Se freacă zahărul cu gălbenușurile, se adaugă praful de budincă, făină și laptele. Se pun pe bain marin și se amestecă până se îngroașă. Când cremă e aproape rece se amestecă cu untul și se adaugă AMAIZIN ECO CREMĂ DE COCOS.
Cât e încă cald, blatul se însiropează. După ce s-a răcit, se întinde crema peste el. Se ornează cu frișcă.